[Viure a Sant Boi 11/19] Sant Boi per la llibertat, pel diàleg i per la cerca de solucions

Des de que el passat 14 d’octubre va fer-se pública la sentència que condemnava a presó a 9 persones, 7 responsables polítics i 2 activistes socials, s’han produït mobilitzacions arreu de Catalunya i a moltes ciutat de l’Estat, amb l’objectiu de demanar el seu alliberament.

També a Sant Boi hem vist com la societat civil s’ha manifestat contra la sentència que les empresona. Des del nostre espai, considerem que aquesta sentència és injusta i que crea un greu precedent perquè criminalitza la protesta, atempta contra el dret de manifestació i expressió i persegueix la dissidència política.

Les mobilitzacions populars són pràcticament l’única eina que ens queda a la ciutadania per a mostrar el nostre rebuig davant de qualsevol agressió als nostres drets. Lluitem, rebutgem i enfrontem qualsevol sentència que atempti contra els nostres drets, malgrat la repressió. Ho hem fet sempre, ho vam fer contra les reformes laborals de 2010, 2011 i 2012, contra l’augment de les taxes universitàries, ho vam fer aturant desnonaments. Si ens limitem a acatar no avançarem ni podrem assolir solucions satisfactòries per la majoria de la societat catalana.

Des de posicions no independentistes, però que creuen i lluiten pel dret a l’autoderminació de tots els pobles, considerem que el conflicte polític ha de resoldre’s amb solucions polítiques, que el diàleg és necessari, però que l’actual clima de tensió no podrà rebaixar- se mentre hi hagi preses polítiques al nostre país i mentre no es faci un referèndum amb totes les garanties democràtiques, on el conjunt del poble de Catalunya pugui escollir quina relació vol mantenir amb la resta de l’Estat.

Descarregueu-vos el Viure Sant Boi del mes de novembre complert

Xavier Alejandre Casanova

Regidor Podem – EUiA Sant Boi