[Viure a Sant Boi - Febrer] Necessitem recuperar la inversió social a Catalunya

El ple municipal del mes de gener - a proposta del nostre grup municipal i de la Marea Pensionista de Sant Boi – va aprovar per unanimitat instar la Generalitat al ple compliment de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania (prestació per assegurar uns ingressos mínims a totes les persones i famílies de Catalunya) i a l’actualització de l’Indicador de Renda de Suficiència, congelat des de l’any 2010. Aquest és el camí. És necessari que les administracions vetllin per recuperar la inversió social i que apostin per polítiques que tinguin com a objectiu la reducció de la desigualtat i com a eix central el benestar de la classe treballadora.

Necessitem desenvolupar polítiques que millorin les condicions de vida de la gent comuna. En la política actual, sobra simbolisme estèril i manca voluntat de transformació social.

Malgrat tot, davant la constitució del nou govern de coalició a Espanya i l’acord de pressupostos entre En Comú Podem i el govern de la Generalitat – que malgrat sigui insuficient, permetrà recuperar la despesa social d’abans de la crisi – s’obre un nou escenari en el que les administracions poden començar a funcionar i a tractar d’assolir els reptes que demanda la ciutadania. Un nou escenari que permetrà desenvolupar moltes qüestions pendents i aturades per la paràlisi institucional dels últims anys: desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania, augment del salari mínim, reducció de les taxes universitàries...En definitiva més serveis i inversió pública.

Xavier Alejandre Casanova