El proper 13 de març parlem de consum responsable a l'Espai Fil Roig

[Atesa la situació actual i les recomanacions de les autoritats competents, l'acte sobre comerç responsable, programat per demà a les 18.30h queda anul·lat.

Des d'Esquerra Unida Sant Boi fem una crida a la responsabilitat col·lectiva, a prendre les mesures de prevenció que indiquen les autoritats sanitàries, però alhora també fem una crida a mantenir la calma, a ser curosos amb les informacions que es publiquen a les xarxes i a confiar plenament amb els i les professionals sanitaris i amb el nostre sistema públic de salut]

El proper 13 de març, l'Arcadi Oliveres, economista, professor universitari i activista serà a l'Espai Fil Roig per parlar-nos de consum responsable i del deute ecològic dels països del nord.

L'Arcadi és un destacat activista pels Drets Humans i un dels principals teòrics del decreixement. Va participar en la primera gran campanya en favor de destinar el 0,7% del PIB a projectes de cooperació, en la primera campanya en favor de l'Objecció Fiscal a la despesa militar i en la constitució de l'Assemblea d'Objectors Fiscals, en la campanya contra la llei reguladora de l'objecció de consciència i en suport de la insubmissió, en la campanya contra l'ingrés d'Espanya a la OTAN, etc. Així mateix ha estat cofundador de la Xarxa Europea Contra el Comerç d'Armes i ha participat activament en les campanyes en favor de la cancel·lació del deute extern, en la promoció de la banca ètica, en les mobilitzacions contra la Guerra d'Irak, en accions pels drets de les persones migrades i ha estat actiu en les mobilitzacions del 15M. És també fundador de Procés Constituent i autor de diversos llibres sobre altermundisme i decreixement.

Després de la xerrada, presentarà el documental Chocolate de Paz, sobre la comunitat de San José de Apartadó (Colombia), que narra les històries de resistència i resiliència de camperols de la zona rural de Urabá, fent servir com a fil conductor els processos de producció de xocolata orgànica. Aquesta comunitat va ser víctima d'una masacre de l'Exèrcit Nacional de Colòmbia, en companyia de forces paramilitars on van morir 8 persones, entre elles el líder camperol Luís Eduardo Guerra i la seva família.

Us convidem a assistir-hi i a participar de la taula rodona després del visionat del documental!