Compromís amb la democràcia i la República

Ara més que mai, és necessari refermar els valors democràtics i republicans que vertebren la nostra societat. És el moment de treballar per un país republicà que posi la vida de les famílies treballadores al centre. Per això, és necessari construir un horitzó compartit entre tots i totes, dibuixant un nou imaginari transformador que es comprometi amb els actuals reptes socials, culturals, polítics i institucionals. Parlar de República és parlar d’un país ecologista, feminista i plural que fa de la justícia social la seva bandera. Parlar de República és parlar de drets socials i de condicions de vida dignes per a la classe treballadora i els sectors populars. Parlar de República és parlar de justícia, democràcia i llibertat.


La monarquia té una manca de legitimitat no només d’origen, sinó per la seva corrupció estructural i el seu paper com a enllaç amb els poders econòmics, polítics i mediàtics. Monarquia és sinònim de passat i decadència.


El nostre espai polític ha lluitat sempre perquè el model d’estat sigui fruit de la voluntat popular. Considerem necessari replantejar el model d’estat col·lectivament i decidir-ho de forma participativa amb el conjunt de la societat. Per aquest motiu, participarem activament en la Consulta Popular Estatal Monarquia/ República el proper 14 de maig. Sant Boi tindrà diversos punts de votació fruit del treball conjunt entre diversos moviments polítics i socials. El 14 de maig, serà una gran jornada de democràcia participativa, de mobilització popular i un acte democràtic de lliure expressió popular on podrem pronunciar-nos sobre la forma d’Estat, Monarquia o República.


Per seguir construint junts i juntes, horitzó República.

Xavier Alejandre Casanova